Leg het eerste jaar van je baby vast:
6 tips & tricks

Het eerste jaar van een baby is een van de meest opwindende, zij het meest vermoeiende, tijden voor ouders. In eerste instantie lijkt het alsof de tijd stil staat. Terugkijkend, gaat deze periode echter in een flits voorbij. Niets blijft langer dan een paar weken hetzelfde. Het vinden van creatieve manieren om het eerste jaar van je baby vast te leggen, is een belangrijk onderdeel van de reis. Allereerst omdat baby’s eerste ervaringen nooit meer “eerst” zullen zijn. Maar ook omdat je die herinneringen wilt vasthouden en wilt delen met anderen.

Er zijn vele leuke manieren om het eerste jaar vast te leggen: Van do-it-yourself projecten, tot fotografie en leuke spulletjes. Om je creativiteit te stimuleren, hebben wij hier een top 6 met de gaafste ideeën voor je samengesteld.

 

1. Mijlpaalkaarten

Deze kaarten, ook wel bekend als baby moment kaartjes, zijn inmiddels enorm populair bij jonge mama’s op Pinterest en Instagram. Maak een foto je baby of je mooie buik gedurende de eerste weken en maanden! De kaarten zijn ook een ideaal kraam- / zwangerschapscadeau voor (toekomstige) ouders. De groei van de buik kan bijgehouden worden door heel simpel het kaartje vast te houden naast de buik. Gewoon leuk bij ons te vinden! Zie ook onze blog over mijlpaalkaarten of bekijk de collectie.

 

Mijlpaalkaartjes van Cotton Bird

 

2. Een herinneringendoos

Een herinneringendoos is een geweldig idee voor ouders die er niet altijd aan denken om elke maand een foto te maken of die niet van de hele Pinterest- of DIY-scene houden. Print je favoriete foto, pak een paar voorwerpen waarvan je denkt dat ze belangrijk zijn voor het eerste jaar en organiseer het allemaal in een mooie doos. Een aantal voorbeelden van leuke items om in de doos te doen zijn: de ziekenhuisarmband, baby’s eerste fopspeen, krantenknipsels of je favoriete pasgeboren romper.

 

Herinneringendoos van Notonthehighstreet.com

 

3. Babykleren deken

Als je het type ouder bent dat er gewoon niet tegen kan om babykleding weg te doen dan is een babykleed de oplossing voor je. Elk broekje, truitje of rompertje die te klein is geworden kun je aan elkaar vast naaien tot dat je een flinke kleed hebt: een geweldige herinnering aan het eerste jaar van je baby!

 

4. Een krijtbord

Ongeacht of je besluit foto’s, video’s of mijlpaalkaarten te gebruiken bij het vastleggen van het eerste jaar van je baby, er is altijd een manier om het creatief te houden wanneer je gebruikmaakt van je artistieke talenten. Een leuke achtergrond zoals een krijtbord waarop je een leuke zin zet die het eerste jaar samenvat is een van de makkelijkste opties. Je kunt het daarbij zo origineel maken als je wilt!

 

Letter Board van Letterfolk

 

5. Time Lapse video

Een “time lapse” video is zo’n mooie, emtionele manier om het eerste jaar van je baby vast te leggen. Je kunt er voor kiezen om alleen de hoogtepunten of een maandelijkste time-lapse op te nemen, of, als je écht toegewijd bent, een seconde van elke dag te filmen.

 

6. Andere foto’s

Een toevoeging op de time lapse video: foto’s van buik tot 12 maanden of vergelijking foto’s per maand.

 

Foto van A Girl Named PJ

 

Bron foto bovenpagina: Mommy Diary

 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!