The Big Wedding Countdown
4-6 maanden vóór je bruiloft

Jullie zitten nu midden in de voorbereidingen van jullie bruiloft. Tijd voor serieuze zaken! We zijn aangekomen bij stap 3: 6-4 maanden vóór de grote dag. Ben je net ten huwelijk gevraagd of nog maar net begonnen met het plannen van the big day? Lees dan eerst onze tips uit de voorgaande stappen voordat je verder leest.

Bruidegom en entourage

Je wilt natuurlijk dat je verloofde ook goed gekleed gaat voor de grote dag! Zorg dat je dit ruim op tijd doet zodat je zeker bent van de gewenste stijl en maat. Hetzelfde geldt voor de outfits van de bruidsmeisjes. Geef de winkels ruim de tijd om de kleding te bestellen en/of bij te stellen, zo ben je zeker dat je alles op tijd ontvangt.

Menu en taart

Je keuze voor de locatie is gemaakt en gereserveerd, het is tijd voor een van de leukste onderdelen van de trouwvoorbereidingen: het uitkiezen van het menu en de taart! Wie uitkiezen zegt, zegt proeven. Doe dit ruim voor jullie trouwdag zodat je voldoende tijd overhoudt voor eventuele wijzigingen.

Een tip: doe hetzelfde voor het kapsel en de make-up!

Ringen en accessoires

Het staat misschien laag op je wedding to-do lijst, maar het uitkiezen van je trouwringen zou een doordacht proces moeten zijn. Ga je ze personaliseren met een gravure? Is er een kans dat je ze moet verkleinen? Door je ringen zo vroeg mogelijk te bestellen, heb je genoeg ruimte om te zorgen dat ze perfect zijn voor de bruiloft.

Muziek, eerste dans en entertainment

Je weet inmiddels wie je wilt uitnodigen en je hebt je muziek geregeld. Komen er kinderen op het feest? Zorg dat er genoeg vermaak is of huur een weddingnanny in. En voor de volwassenen: denk aan een photobooth, vuurwerk, cocktail mixers, enzo. Vergeet ook niet om na te denken of jullie een openingsdans gaan doen. Willen jullie dit en willen jullie er iets moois van maken? Neem dan nu danslessen!

Cadeaulijst

Je gasten zullen een cadeau voor jullie willen kopen om je speciale dag te vieren, maar wat wil je? Leg een huwelijkslijst neer bij je favoriete cadeau- of woonwinkel. Of nog beter: maak een cadeaulijst aan via The Perfect Wedding.

Wil je liever geld? Zet dan op de uitnodiging heel subtiel een envelopje naast het woord cadeautip. Als alternatief kun je aan de gasten vragen om bij te dragen aan bijvoorbeeld een droomhuwelijksreis. Op deze manier is het vragen om geld leuk! Via Zank You is dit makkelijk online te regelen.

Bachelor party

Eigenlijk is het niet aan het bruidspaar om dit te regelen, maar wil je er een, dan zal je toch de wedding planner, je getuige, je beste vriend of ceremoniemeester op de hoogte moeten brengen. Geef ook je wensen aan hem/haar door.

Uitnodigingen

De save the date zijn al verzonden, tijd voor het uitkiezen van de uitnodiging! Zorg dat je ruim op tijd de kaarten kiest en bestelt, zodat je op je gemak kunt controleren of je alle informatie hebt en of de informatie ook klopt. Stuur de uitnodigingen tussen 4 maanden en 6 weken voor de bruiloft, afhankelijk van de locatie.

Ontdek onze nieuwe trouwkaarten en onze nieuwe collectie Rosa Cadaqués

Rosa Cadaqués collectie

Punten herzien: gastenlijst en budget

Voordat je de uitnodigingen verzendt, controleer nog even goed de gastenlijst. Maak een definitieve gastenlijst en werk het kostenplaatje opnieuw bij. Zo sta je niet voor verrassingen tijdens de grote dag.

Honeymoon

Vertrek je direct na de bruiloft? Controleer paspoorten, vaccinaties en bedenk alvast wat jullie allemaal mee willen nemen. Je bent straks zo druk bezig met de bruiloft, dat het plannen voor de huwelijksreis er wel eens bij in kan schieten.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!