Echo thuis maken? Een interview met Joëlle van Babywatcher


Je eerste echo is zo speciaal. Het is de eerste keer dat je jouw kindje ziet en het hartje hoort. Het heeft iets magisch! Je wilt natuurlijk zo vaak mogelijk je kleintje zien, maar het is niet altijd makkelijk om een afspraak te maken.

Met babywatcher hoef je niet meer te wachten tot je volgende afspraak! De Babywatcher is het eerste ultrasone apparaat dat is ontwikkeld voor thuisgebruik zodat je zelf thuis echo’s kunt maken. We hadden natuurlijk een aantal vraagjes!

Lees het interview met Joëlle van Babywatcher.


© foto is van | Babywatcher

Wat is de Babywatcher?

De Babywatcher is het eerste scantoestel voor thuisgebruik. Daarmee maak je als zwangere vrouw pret-echo’s van je baby. Dit kan waar, wanneer en met wie je wil. Bij opa en oma op de bank, thuis in bed met je partner of bijvoorbeeld tijdens de babyshower met alle vriendinnen om je heen. Lees alles over hoe het werkt op: https://mybabywatcher.com/de-babywatcher/

Hoe is het idee ontstaan?

De oprichter, Raymond Bergs, kwam met het idee toen zijn vrouw zwanger was. Ze leefden naar de vaste echo-momenten toe en vonden dit maar lang duren. Raymond dacht: dit moet ook anders kunnen. Hij wilde namelijk veel vaker naar het kindje in de buik kijken. Vervolgens is hij opzoek gegaan naar samenwerkingspartners en is hij met de Universiteit van Leiden, het MUMC en Academisch Ziekenhuis Maastricht en verschillende artsen in zee gegaan om zo een veilig en simpel apparaat te ontwerpen voor thuisgebruik.

Vanaf welke maand is het interessant om de babywatcher te huren?

We raden aan het toestel tussen de 12 en 34 weken zwangerschap te gebruiken. Dat komen er de mooiste beelden, foto’s en video’s.

Vanaf welke leeftijd is het leuk voor broertjes en zusjes om zo’n echo te zien?

Ik denk dat het leuk is vanaf het moment waarop ze beseffen dat ze nog een broertje of zusje erbij krijgen en dat hij of zij groeit in de buik van mama. Heel veel mama’s huren inderdaad een Babywatcher om naar het broertje of zusje te kijken. Dit vinden de kindjes echt heel speciaal.

Kan ik het zelf?

Iedereen kan het. Je ontvangt een laptop met geïnstalleerde software, scangel en het echo-apparaat zelf. In het softwareprogramma vind je een hoop tips & tricks, zodat je precies weet hoe het werkt en hoe je de beste beelden krijgt.

De Babywatcher is Plug & Play. Je hoeft alleen de kabels in de laptop en het apparaat te steken, de laptop te starten en je kan aan de slag.

Natuurlijk is de moeder geen deskundige op het gebied van echo’s. Daarom is het belangrijk te beseffen dat het apparaat niet voor medische doeleinden is bedoeld. Het geslacht bepalen, de hartslag meten, de vingers tellen etc. is dus niet de bedoeling en ook niet mogelijk. Het kan namelijk zo zijn dat jij denkt dat je een vingertje ziet, maar dit kan bijvoorbeeld ook een teentje of misschien zelfs wel het oortje zijn. Laat dit dan ook vooral aan de deskundige over en ga niet zelf dokteren. Babywatcher is bedoeld voor de beleving en om vroegtijdig een (extra) band op te bouwen met de kleine.

Wat kan ik zien?

Het neusje, de oortjes, handjes, vingertjes, voetjes, hartslag. Je kan het allemaal zien als de baby in de juiste houding ligt.

Wat als ik niks kan zien of het niet lukt?

Wij hebben veel vertrouwen in de Babywatcher en zijn ervan overtuigd dat er binnen de huurperiode mooie beelden te zien zijn. Mocht het echt niet lukken om binnen die dagen je baby te zien? Dan krijg je het geld terug.

Is het veilig voor mama en baby?

Omdat het ultrasound is, wat dus geluidsgolven zijn en geen stralingen, en omdat er een maximaal aantal scans van 3 per dag (12 minuten) is, is het 100% veilig voor mama en kindje. Het is ook volgens alle veiligheidsnormen ontworpen.

Geïnteresseerd? Neem dan een kijkje op de website van Babywatcher.

Hebben jullie al de Babywatcher gebruikt? Deel je ervaringen met ons!

© cover foto is van | Ipvphoto

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!