10 Leuke alternatieven voor rijst gooien op je bruiloft

Vandaag vertel ik je alles over de traditie van rijst gooien – en geef ik je ook tien originele en leuke alternatieven voor rijst gooien die je kan kiezen voor op jouw bruiloft…

© The Shepards

Waar komt het rijst gooien vandaan?

Het gooien van rijst is een eeuwenoude traditie. Het begon als een heidens ritueel dat in de Grieks-Romeinse oudheid zeer populair was en dat vruchtbaarheid en welvaart zou brengen aan pasgehuwden. Tegelijkertijd zou het ook de boze geesten weghouden. Het ritueel bestond eenvoudigweg uit het gooien van zaden naar de pasgetrouwden om hun geluk en hun nakomelingen te verzekeren. Vanaf de Middeleeuwen, toen rijst massaal in Europa werd geïntroduceerd, werd in plaats van zaden met graan geworpen.   

© Dorothée Buteau

Rijst gooien in onze tijd…

Als de ontroerende ceremonies (religieus, seculier, burgerlijk) voorbij zijn, schrijft de traditie voor dat de gasten een erehaag vormen om de nieuwe vereniging te vieren door het gooien van rijst. Terwijl dit symbolisch moment van de dag voor onvergetelijke clichés zorgt, verliest rijst tegenwoordig aan populariteit. Ten eerste omdat het voor de bruid en de bruidegom niet leuk is om veel rijst in het gezicht of onder hun kleren te krijgen. Rijst kan ook vogels aantrekken, die zich er gemakkelijk in kunnen verslikken. Tot slot roept deze traditie, naast het risico op uitglijden en een grote schoonmaak, ook de kwestie van het voedselafval op. Het is dan ook heel natuurlijk dat het geleidelijk aan plaats maakt voor andere alternatieven…

© Catalina Jean

Leuke alternatieven voor rijst gooien

Er zijn verschillende mooie en leuke alternatieven beschikbaar voor een onvergetelijke ceremonie exit

.

✓ Verse of gedroogde bloemblaadjes

✓ Confetti

✓ Lavendelgranen

✓ Olijfbladeren

✓ Sterretjes

✓ Linten op een zwaaistokje

✓ Zeepbellen

✓ Pompons

✓ Papieren vliegtuigjes

✓ Rookbommetjes

© Jonnie + Garrett

Enkele tips voor een succesvolle bruiloft exit

Als je na je ceremonie met rijst wilt gooien of alternatieven wilt organiseren, zorg er dan eerst voor dat de locatie van je bruiloft het toelaat om dit te doen. In sommige gevallen zal dit geen probleem zijn, zolang je het boeltje meteen na de ceremonie schoonmaakt.

In andere gevallen mag dit niet, dus moet je het rijst gooien annuleren of ergens anders (bijvoorbeeld bij de receptie) organiseren. Als je kiest om met papiertjes (zoals vliegtuigjes) te gooien, neem dan biologisch afbreekbaar of wateroplosbaar papier. Of in plaats van met iets te gooien, kan je ook kiezen voor sterretjes, ballonnen of linten. Veel minder schoonmaak achteraf!

© Elina Upmane

Tot slot…

Wat de organisatie betreft, denk altijd aan de veiligheid van jullie gasten en aarzel niet om je getuigen, bruidsmeisjes of Wedding Planner te vragen om voor dit mooie moment van de dag te zorgen! En natuurlijk is Cotton Bird er om je te voorzien van mooie confetti hoorntjes die passen bij de rest van je trouwkaarten en om te vullen met wat je maar wilt!

|

Crédit photo cover : Jérémy Boyer

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!