Helemaal hip:
de “Gender Reveal Party”

Ja, de Amerikanen zitten boordevol ideeën als het gaat om het vieren van de mooiste momenten uit ons leven! Maar wat is een “Gender Reveal Party” precies? Het is eigenlijk heel simpel: een feestje waar ouders het geslacht van hun toekomstige baby ontdekken (of samen ontdekken met hun vrienden en familie). Wat gebeurt er precies tijdens dit feestje en hoe kun je dit zelf organiseren? Hieronder vind je alle antwoorden op je vragen.

 

Wat is het verschil met een baby shower?

Tijdens een baby shower is het geslacht van de baby al bekend: alleen de toekomstige mama en haar vriendinnen zijn van de partij terwijl in een Gender Reveal feest de vader, de broer, peetvader maar ook vaak familie en vrienden aanwezig zijn. Kortom, men are allowed. Dus als je het niet zit zitten om zo’n kleine pre-birth meeting te organiseren zonder je partner, je broer of je vader, dan is dit type feest dé oplossing.

 

Hoe vier je een Gender Reveal Party?

Op de dag van de tweede echo (rond de vijfde maand) of zodra de echoscopiste zeker is van het geslacht van de baby, wordt op een papiertje het geslacht genoteerd en aan de ouders gegeven in een verzegelde envelop (ze kunnen dus niet spieken!). Vervolgens geven de ouders het kostbare envelopje aan de peetoom en -tante of aan een ander familielid of goede vriend, die dan hét verrassingselement moet organiseren voor het feest. De onthulling: wordt het nou een meisje of een jongen?

 

Celebrations At Home Blog

 

Het Gender Reveal verrassingselement

Zijn de toekomstige ouders echte snoepers? Wacht tot het dessert en vraag ze om een rainbow cake met een neutraal gekleurde glazuurlaag aan te snijden. De kleur in het midden van de taart onthult het geslacht van de baby. Als ze liever een klein cadeautje ontvangen, kun je een doos vol met babyspulletjes vullen, die subtiel naar het geslacht van het kindje hinten. Denk aan een rompertje met een snor of een lief roze strikje.

Hieronder hebben we een lijstje samengesteld met de leukste ideeën die we op internet tegen kwamen:

  1. Taart met een vulling in de kleur van het geslacht in het midden (crèmevulling, muisjes of doopsuiker)
  2. Cakepops & Cupcakes
  3. Verfgevecht: schiet op elkaar met waterpistolen waarin dus een blauwe of rozeverfkleur zit.
  4. Chinese gelukskoekjes met een leuk raadsel, spreukje of zinnetje: it’s a boy! (of girl natuurlijk!)
  5. Schrijf het in de lucht met roze of blauwe vuurwerksterretjes
  6. Schiet een ballon kapot gevuld met roze of blauwe verf (hang de ballon op een groot wit vel) met een pijl en boog of een dartpijltje
  7. Kraskaart: met een muntje kom je er direct achter of het een jongetje of een meisje is!
  8. Ballon gevuld met roze of blauwe glitters, confettie en veertjes
  9. Fotoshoot, hier zijn de ouders al op de hoogte van het geslacht. Laat de prachtige foto’s zien op je feestje.
  10. Nog eentje met ballonnen, vul roze of blauwe ballonnen met helium en doe ze in een mooie doos. Open de doos tijdens de reveal party.

 

Vind de leukste & mooiste inspiraties op onze Pinterest Baby Shower & Parties categorie.

 

Celebrations At Home Blog

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!