Dé trends van 2019:
Onze top 10 babykamers

Dag 2018, helloooo 2019! Het was het jaar van fluweel, metallic en industriële chique thema’s die we overal ter wereld in de babykamer zagen terug komen. Dus wat kunnen we verwachten voor 2019? Ons designteam volgt continue de laatste trends en heeft voor je een top 10 van haar favorieten samengesteld.

 

Minimalisme

Minimalisme was vorig jaar al veel te vinden in de babykamer maar zal blijven domineren in 2019. De formule is oud en erg simpel: less is, jawel, more. Probeer de babykamer met zo min mogelijk accessoires, meubels en speelgoed te vullen. Het geheim? Je hebt eigenlijk maar drie elementen nodig voor een babykamer: een wieg, een commode en een kledingkast(je).

 

Neutraal en natuurlijk

Deze trend sluit goed aan op de eerste. Veel mensen die voor een minimalistische babykamer gaan kiezen vaak voor neutrale en natuurlijke kleuren. Maar dit hoeft natuurlijk niet! Neutrale tonen, zoals beige en wit, en natuurlijke materialen, zoals hout, riet en planten, zijn populair in 2019. Een neutraal palet is de perfecte basis voor elk ontwerpthema.

 

Nordic cool

Mix industrieel chique met de hippe Scandinavische hygge (Deens voor knus en gezellig). Denk aan natuurlijke aardtinten, natuurlijk hout of riet en gedempte neutrale tinten.

 

Levendig koraal

Onlangs heeft Pantone hun 2019 “Kleur van het Jaar” aangekondigd: ‘Living Coral’. Een donkere versie van roze, “Living Coral” zal ongetwijfeld de boventoon voeren in de ontwerptrends voor meisjeskamers in 2019. We verwachten dit jaar dat koraalroze zal opduiken naast het traditionele roze, grijs, mintgroen en blauwe kleuren in decoratie en andere producten voor de babykamer.

 

Arty

In 2019 zullen we meer kunst in de babykamer zien. Dit is een van de ontwikkelingen waar wij het meest enthousiast over zijn. Ouders van nu laten zich steeds meer inspireren door kunstgalerijen over de hele wereld om chique, moderne kinderhoekjes voor hun kleintjes te creëren.

 

Monochromatic

Meer celebrity moeders zullen zich wenden tot monochrome kleuren voor een opvallende stijl voor de babykamer in 2019. Als je van plan bent om in hun voetsporen treden, ga dan helemaal los met zwart en wit. Overweeg leisteen, grijs, houtskool zwart met wit, beiges, “nudes” en crèmekleuren. Kijk uit dat je de kamer te donker maakt, het gaat echt om een goede balans tussen beide.

 

Bigger and Better Behang

In 2019 zullen de muren in de babykamer intenser en experimenteler worden. We zagen het al in de rest van het interieur, maar dit jaar zullen we het ook in de kamer van de kleintjes vinden: mooie, grote bloementhema’s. The bigger, the better!

Tip: combineer effen of witte meubels en beddegoed met een kleurrijke muur.

 

Fris geel

Geel zal in 2019 een comeback maken, maar wat subtieler verwerkt. In plaats van brutale gele muren en vloeren, zal geel worden verweven in kleine elementen in de kinderkamer, zoals een interessant kunstwerk, knuffels of zoals hieronder een meubelstuk en een lamp

 

Summer Vibe

Als we kijken naar de kledingtrend voor 2019, dan zien we dat er een zomers sfeertje in de kleuren terug komen. Hierboven hadden we het al over de frisse gele kleuren, maar ook de kleuren oranje en rood zullen we terug zien in de babykamer. Uiteraard zullen de flamingo’s, cactusjes, ananassen en andere zomerse elementen ook terugkeren.

 

Goud & koper

2019 is het jaar om te shinen! Avontuurlijke ouders to-be zijn niet bang om te experimenteren met glitter, goud, koper en zilver. Voeg wat bling toe aan de kinderkamer van je kleine meid met een set unieke roze glitter voelde ballen als een vloerkleed of een opvallende mobiel.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!