Wie zijn de essentiële leveranciers van je bruiloft?

Om je dag perfect te laten verlopen, zul je veel verantwoordelijkheid uit handen moeten geven en vertrouwen op anderen. Dat kan soms wat moeilijk zijn, maar bruiloftleveranciers zijn ervaren en begeleiden je graag in deze belangrijke fase van je leven. Zij zullen maandenlang met je in contact blijven, je moet dus kiezen voor diegenen wiens stijl en persoonlijkheid perfect bij je passen. Hier is een kort overzicht van de 10 essentiële leveranciers van je bruiloft.

Je Weddingplanner

De persoon die de mooiste dag van je leven zal organiseren. Oké: niet iedereen kan zich een weddingplanner veroorloven… Maar wees ervan bewust dat deze persoon je leven mooier en comfortabeler zal maken – omdat zij al het (vuile) werk voor je zal doen. En omdat het leven goed is, is onze zorgvuldig geselecteerde lijst met leuke weddingplanners er om je te helpen deze zeldzame parel te vinden!

Je trouwlocatie

Geen locatie, geen bruiloft. Dit is logisch, want het is de plaats waar alles gebeurt (cocktail, diner, avondeten, avondeten) en de keuze ervan zal een sterke invloed hebben op de andere kosten van je bruiloft. We kiezen onze plaats door waardevol advies op te volgen, door te sorteren op prioriteiten (budget, aantal beschikbare bedden) en door de juiste vragen te stellen.

Je traiteur

Dit is de grootste kost van je huwelijk, dus maak een goede keuze! Als je receptie geen cateraar nodig heeft, is het aan jou om op zoek te gaan naar de beste adressen! Voor een onvergetelijk bruiloftsmenu kijken we naar de professionals (op gespecialiseerde sites en fora), controleren we of ze positieve feedback hebben, en of een proeverij van de gerechten mogelijk is. Kies je liever voor een alternatieve oplossing zoals een food truck, vrienden of familie die de maaltijd willen maken…? Zorg er dan voor dat deze vlekkeloos is – in termen van smaak en logistiek – en dat al je gasten genieten van een goede maaltijd op de dag zelf.

Je fotograaf / videograaf

Omdat de beelden die je fotograaf/videograaf op D-Day zal produceren voor altijd zullen blijven, zullen ze maar beter goed zijn! Maak een lijst van je favoriete professionals, neem contact met hen op om hun beschikbaarheid (en prijzen) te kennen. Als je deze missie toevertrouwt aan iemand uit je omgeving, zorg er dan voor dat hij of zij je stijl kent en weet wat je wilt.  

Trouwkaarten Cotton Bird

Je specialist in trouwkaarten

Trouwen? Dat is goed. Maar het feest volledig te laten slagen, is het beter om omringd te zijn door de mensen waar je van houdt. Eerste stap: informeer iedereen door het goede nieuws aan te kondigen met een Save The Date en nodig ze dan officieel uit met een trouwkaart en een uitnodiging. Als je op zoek bent naar een goed adres voor je bruiloftskaartjes, kan ik je een kleine werkplaats in Zuid-Frankrijk aanbevelen met honderden trouwkaartbenodigdheden en een zeer breed assortiment, voor elk wat wils!  #kleinpromomomentje

Je bloemist

Als je je bloemstukken aan een professional toevertrouwt, doe dan wat je zou doen voor je decorateur/ decorontwerper. En vooral: kies een bloemist in de buurt van de receptie en krijg advies over het gebruik van alleen verse en seizoensgebonden bloemen in je boeket en decoraties.

Je decorateur / decorontwerper

Als je de inrichting van je bruiloft delegeert, zorg er dan voor dat je je decorateur vertelt welke sfeer je wilt creëren. Om indruk te maken op je gasten, kan je inspirerende borden of Pinterest-borden voorbereiden om je dienstverlener te helpen de sfeer van je dromen te visualiseren. Vervolgens laten we het werk over aan de professionals, die jou originele ideeën zullen voorstellen en je trouwlocatie naar je wensen zullen omtoveren!

Je ontwerpers & merken van kleding en accessoires

Hier is de missie eenvoudig: onderzoek doen, de winkels afstruinen, verschillende jurken en kostuums meerdere malen passen en passen tot je de jurk vindt die bij jou past. Hoe eerder hoe beter, want het is zeer waarschijnlijk dat je een aantal veranderingen moet doen (tenzij je een van die mensen bent die er altijd goed uitziet).

Je MUA

Je MUA (MakeUp Artist) is een zeer belangrijk persoon. We beseffen het niet genoeg, maar een trouwdag is lang en stressvol. Je zult make-up willen dragen die bij je past, en vooral make-up die enkele uren meegaat. Om te voorkomen dat we er na de ceremonie (na de hitte, emotie en tranen) uitzien als Donald Trump of Eric Draven van The Crow, kiezen we een visagiste die weet wat ze doet. En we testen op voorhand met haar om er zeker van te zijn dat de D-day make-up de juiste is. 

Je DJ of band

Als de muziek goed is, dansen de gasten tot het einde van de avond! De keuze van je muzikale entertainment is dus zeer belangrijk. Je zult professionals moeten kiezen die in staat zijn om sfeer te creëren en alle gasten tevreden te stellen – ongeacht hun leeftijd. En dat is van cocktail tot zonsopgang. Om er zeker van te zijn dat je geen foute keuze maakt, gebruik dan mond-tot-mondreclame, vraag advies, zoek een favoriet op het internet en vraag je DJ of groep om een videoboek van hun optredens…

|

Fotocredit

Kreativ Wedding

|

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!