The Big Wedding Countdown
12 maanden vóór je bruiloft

Het huwelijksvoorstel was prachtig, magisch en vol herinneringen aan het verleden en beloftes voor de toekomst. You said yes! Maar… wat nu? Ongeacht de grootte en luxe van je bruiloft, heb je een actieplan nodig om je feest vlekkeloos te laten verlopen. Wij zullen je bijstaan tijdens je voorbereidingen. Vandaag stap één: 12 maanden vóór de grote dag.

Prik een datum

Het allereerste waar jullie na het aanzoek aan moeten denken is de datum. Houd rekening met bijvoorbeeld de schoolvakanties en in formeer jullie gasten zo snel mogelijk zodat je ze alvast kunt “reserveren” voor de grote dag. Stuur een sms’je of een mooie save the date kaart om het leuke nieuws te melden. Een save the date geeft jullie gasten de kans om alvast deze dag vrij te nemen zonder dat andere informatie al bekend is zoals de plaats en tijd. Deze informatie kunnen jullie doorsturen met de trouwkaart zodra jullie meer weten!

Stel een gastenlijst op

Net als de datum is dit een heel erg belangrijk punt. Om je save the date te kunnen versturen of om je budget op te maken, moet je weten wie je wilt uitnodigingen. Als je een ruwe schatting hebt van het totale aantal mensen dat je op de bruiloft wilt hebben, kun je je gastenlijsten samenstellen. Als dit eenmaal is gebeurd raden we jullie aan om aan jullie ouders te vragen om de lijst verder aan te vullen. Zo worden de gastenlijst én het budget gerespecteerd. Bovendien zullen beide families tevreden zijn omdat ze allebei een even aantal familieleden zelf hebben kunnen toevoegen aan de lijst.

Stel een voorlopig budget op

Zoals hierboven al duidelijk werd: het budget voor de bruiloft is een derde punt wat echt snel beslist moet worden. Het is denk ik wel hét punt waar de meeste mensen tegenaan lopen hikken, maar het budget opstellen is essentieel om het huwelijk betaalbaar te houden. Ga er goed voor zitten met je partner voordat je verder gaat met het plannen. Bespreek goed door hoe jullie je de dag voorstellen. Voor sommige mensen is de decoratie het belangrijkst, voor anderen weer het eten. Ga samen peilen naar waar jullie het meeste, en naar waar jullie het minste geld aan willen uitgeven.

Save the Date Copper

Orienteer je op de locatie

Als je de eerste drie punten hebt geregeld kan het oriënteren beginnen! Willen jullie de bruiloft vieren op verschillende locaties (en verschillende dagen)? Is er vervoer nodig tussen de ceremonie, receptie, diner en feest? Als jij en je geliefden ervoor gekozen hebben om in het buitenland te trouwen, wees dan heel snel met het sturen van de save the dates!

Maak een moodboard en kies een thema

Een van onze favoriete onderdelen van een bruiloftplanning: de moodboard! En dit kun je natuurlijk het beste doen op, jawel, Pinterest. Pin al je favoriete trouwjurken, locaties, decoraties etc. in je account. Wij hebben zelf een Pinterest vol met leuke ideeën en thema’s klaar staan. Neem gerust even een kijkje voor inspiratie!

Denk na over je wedding team

Wil je een ceremoniemeester of een wedding planner? Er zijn veel goede argumenten voor het inhuren van een wedding planner. Ze hebben vaak al contacten met verschillende leveranciers en kunnen namens jullie onderhandelen. Het is goed om hierover goed na te denken. Een wedding planner kost weer extra geld maar kan kosten van locaties, jurken of trouwkaarten juist weer verlagen. Ook bespaart het jou weer tijd. Dit laatste geldt natuurlijk ook voor een ceremoniemeester. Denk vervolgens ook na over getuigen, bruidsmeisjes of bruidsjonkers. Stel je wedding team zo snel mogelijk samen, om toekomstige geschillen te voorkomen.

Onze Save the Date kaartjes

Ben je ten huwelijk gevraagd dan is het nu tijd om na te denken over de Save the date kaartjes. Laten we daar er nu lekker veel van hebben! Zoek er één uit in jouw stijl.

Save the dateSave the Date Siena

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!