Trouwtips van onze bruidsparen:
Wendy en Sven

Af en toe ontvangen wij op social media en in onze mailbox prachtige foto’s van bruidsparen. Zo ook die van Wendy en Sven. Al snel kwamen we erachter dat er een mooi verhaal achter deze prachtige foto’s school en dit wilden we heel graag met onze birdies delen! Naast een persoonlijk verhaal hebben Wendy en Sven ook super trouwtips voor jullie.

 

Wat is het verhaal achter jullie prachtige trouwthema?

Toen we een weekend naar het voor ons onbekende Kijkduin trokken genoten we zo hard van elkaar, de omgeving, de rust en de vakantiesfeer. We zeiden tegen elkaar ‘als we ooit trouwen, dan doen we het hier’. Niet dicht bij de deur als je uit België komt, maar we voelden ons er zo ontzettend gelukkig. We kwamen uit een periode van veel zorgen en hier vergaten we dat echt allemaal. De tijd was ons lief en we prikten een datum. Op 4 augustus 2018 zouden we vijf jaar samen zijn. Dat leek ons de perfecte dag om onze liefde te vieren!

Het eerste werk was een beach club zoeken in Kijkduin die het beste bij ons en onze wensen paste. Van hieruit volgde het moeilijkste onderdeel van de voorbereiding. Een thema bepalen. Iets wat ik bij elk feestje doe (controlefreak in mij 😉 ). Uren zocht ik op Pinterest. Het ganse web pluisde ik uit, maar ik vond niets dat bij ons en onze dag paste. We wilden absoluut geen strandhuwelijk met de typische schelpen en visnetten. Onze dag moest uniek zijn en helemaal bij ons passen. Best een frustrerend onderdeel. Tot op een dag! We botsten op de site van Cotton Bird en zagen de uitnodiging ‘Dusty blue’. De zachte aquarel op het witte tekenpapier afgewerkt met een olijftakje paste echt bij ons en bij de stijl die we voor ogen hadden op onze bruiloft. Puurheid, eenvoud, klasse. De stijl van de uitnodiging wilden we doortrekken over onze ganse dag. Vanaf dit moment konden we plots makkelijk verder met de voorbereidingen.

 

 

Hoe heb je bruiloft in grote lijnen georganiseerd? Heb je een wedding planner of hulp ingeschakeld?

Mijn perfectionisme en organisatietalent kwam heel goed van pas tijdens de voorbereidingen. Ik hield heel zorgvuldig een draaiboek bij. Oorspronkelijk was dit een eenvoudige Excel sheet die ik vond op het internet. Ik paste hem helemaal aan onze bruiloft aan. Telkens ik iets had overlegd met een leverancier, zette ik deze afspraken in het draaiboek zodat ik alles goed kon opvolgen.

We hebben alle voorbereiding zelf gedaan. Dit moest ook wel, want niemand van de genodigden wist waar onze bruiloft ging plaatsvinden. Bijgevolg wisten ze dus ook niet dat het een strandbruiloft ging zijn. We wilden iedereen de magie van het prachtige Kijkduin laten ervaren zoals wij dat eerder deden. Op onze uitnodiging stond daarom geen locatie genoteerd.

Om dit mogelijk te maken, hadden we wel hulp nodig op de dag van onze bruiloft. We zochten naar een professional die voor ons een sms systeem op maat kon ontwerpen. Hier zouden we dan aan de hand van enkele vragen een  ‘sms-quiz’ mee creëren. Deze ontvingen de gasten op de dag van onze bruiloft. Na de quiz ontvingen ze een sms met daarin de locatie vermeld. Voor de drie beste quizzers hadden we een geschenk voorzien om af te geven op het avondfeest. Een olijfboompje.

Aangezien dat we onze bruiloft echt tot in de puntjes afgewerkt wilden hebben, huurden we ook iemand in die onze decoratie kwam plaatsen op de dag zelf. Dit konden we gezien de afstand onmogelijk zelf doen. Zij voorzag eveneens prachtige tafeldecoratie en fungeerde even als wedding planner. We vonden het echt heel belangrijk dat mensen zich welkom en verwend voelden en dat onze eigenheid naar voren kwam. En overal kwamen dezelfde details terug; dusty blue en olijftakjes.

 

Wat heb je allemaal zelf gedaan?

We deden enorm veel zelf. Het plannen en organiseren liet Sven aan mij over. Net zoals de meeste DIY zaken. Aan het zaagwerk voor de bewegwijzering etc durfde ik me niet te wagen. Dat deed Sven allemaal. En wanneer knopen doorhakken me niet goed lukte, was hij daar.

Hier een opsomming van onze DIY werkjes. De persoonlijke details die het echt af maakten.

 • Handletteren (ballen, bewegwijzering, nummerplaat, schoenzolen, kleurboekjes, …)
 • Hout bewerken tot bewegwijzering , dagplanning, nummerplaat , gastenboekkader
 • Strooizakjes uit kalkpapier knippen, toenaaien en vullen met olijfblaadjes
 • Website gemaakt voor de genodigden met alle details over onze bruiloft. Zo konden we de uitnodiging overzichtelijk houden.
 • Alles personaliseren d.m.v. labels, stickers van Cotton Bird of door middel van foto’s van onze love shoot. Gepersonaliseerde postzegels besteld.

 

 

Hoe hebben jullie de dag beleefd?

Onze bruiloft was zo prachtig dat het bijna onwerkelijk was. Omdat de dag ook nog eens voorbij vloog was het achteraf eventjes heel moeilijk om alles te kunnen vatten. Er komt echt waanzinnig veel op je af!

We waren beiden heel rustig  op onze bruiloft. We hadden goed gepland en vertrouwden sterk in onze voorbereidingen. We lieten alles op ons afkomen en hebben echt waanzinnig hard genoten.

 

Als je terug kijkt naar de voorbereidingsperiode, wat zou je anders hebben gedaan?

Een relaxdag inplannen de dag voor de bruiloft. Dit was nu onmogelijk omdat we al de decoratie, bedankjes, cadeaus en bloemen naar de locatie moesten brengen.

 

Heb je nog tips voor toekomstige bruiden en bruidegommen?

 • Wacht op het juiste moment! We zijn 4 jaar verloofd geweest. Het is zo’n prachtige dag. Het zou zonde zijn als je dingen moet laten of als er veel onrust is tijdens je voorbereidingen.
 • Investeer in een goede fotograaf en videograaf!
 • Geniet van de voorbereidingen! Achteraf mis je het. Voor ons waren de love shoot, de danslessen en de taartenproeverij echte topmomenten.
 • Doe een love shoot. Je leert je fotograaf al kennen. Je ervaart hoe ze te werk gaat, leert bepaalde poses aannemen en voelt je hierdoor comfortabeler tijdens de huwelijksdag.
 • Omring je enkel met mensen die je nauw aan het hart liggen.

 

Hoe hebben jullie de mooie herinneringen aan deze dag vastgelegd?

 • We investeerden in een fantastische bruidsfotografe en een team van 2 fantastische videografen.
 • We investeerden in een 2de hands Instax camera waar de genodigden zich mee konden uitleven.
 • We houden binnenkort een foto- en filmavond voor familie en vrienden.

 

Cotton Bird mag als enige de mooie video met jullie delen. Neem hieronder een kijkje van deze prachtig georganiseerde dag!

Video is gemaakt door: Woeste Jongens

De foto’s zijn genomen door:  Jessica’s Jongman.

 

 

Heb je mooie spulletjes gezien die je ook wilt shoppen? Check dan hieronder alle leveranciers die Wendy en Sven hebben geraadpleegd.

Locatie: Beachclub People | Decoreren: Shana de Laet | Bruidsjurk: La Tiara Antwerpen | Schoenen bruid: Paradox London Pink | Haar: Essenza Hairdesign | Make-up: Belliza Schoonheidssalon | Kostuum: van Gils | Taart: JeTaarten Purmerend | Bloemen: Festoentje Olen | Ringen: Elke van Herck Herentals | Sieraden: Heatherly Designs NY | Drukwerk: Cotton Bird | Vervoer: De Volkswagenbus

 

Alle foto’s, video’s en teksten op deze pagina zijn eigendom van Jessica Jongman, Wendy & Sven Panier. Deze mogen NIET worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de fotograaf of het bruidspaar. Voor meer informatie neem contact op met hello@cottonbird.nl.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!