Tips van de ontwerpers!
Welk formaat kaart kies ik?

Daggasten, avondgasten, ceremoniegasten met daar bovenop de nodige informatie: hoe krijg je dat allemaal mooi op één kaart of meerdere kaarten? Onze ontwerpers geven jullie hieronder graag wat tips.

 

Het opstellen van de gastenlijst

Er komt heel wat kijken bij het plannen van een trouwfeest, welke gasten nodigen jullie uit voor de ceremonie, receptie en/of avondfeest? Naargelang de opstelling van jullie gastenlijst, zijn sommige uitnodigingen heel handig, anderen weer uit den boze.

 

Eén hoofdkaart met een inlegkaartje

Hebben jullie besloten dat alle gasten uitgenodigd zijn voor één bepaald deel van de dag, bijvoorbeeld de ceremonie en de receptie. Dan kun je één hoofdkaart opmaken voor alle gasten en een apart inlegkaartje voor de avondgasten. Zoals bijvoorbeeld de elegante Valentina II en haar inlegkaartje.

 

Verschillende hoofdkaarten

Als bij de genodigden bijna evenveel dag als avondgasten zijn, is het handig om twee aparte hoofdkaarten te bestellen. Hebben jullie geen tijd om de kaarten helemaal in elkaar te steken, denk dan op voorhand om een mooie aansprekende draaikaart te kiezen, die je alleen in de envelop hoeft te schuiven. Zoals bijvoorbeeld de Zoutelande of Julia.

 

Een handig setje

Jullie zijn er nog niet helemaal uit , maar willen alvast de trouwkaarten bestellen: denk dan aan een kaart waar automatisch 3 inlegkaarten bij zitten zoals de Klein Trianon. Jullie kunnen elk inlegkaartje als een aparte uitnodiging bewerken (ceremonie, receptie, feest) en bij elke gast één of meerdere inlegkaartjes stoppen. Het mooie zoete Ava kaartje is er eentje uit onze favoriete M47 serie, waar er één fotostrip en 2 inlegkaartjes bijzitten. Bij deze serie moet je wel de nodige tijd voorzien voor het in elkaar zetten van de kaarten.

 

Internationale gasten

Wat als jullie meertalige gasten hebben? Naargelang het aantal verschillende talen kunnen jullie kiezen om ofwel alle kaarten in twee talen te plaatsten. Bijvoorbeeld de Saint-Rémy is een mooie, simpele trouwkaart waar je aan de binnenkant aan elke zijde een tekst kan plaatsten. Hebben jullie maar een klein aantal anderstalige gasten, dan kunnen jullie bij de hoofdkaart een apart inlegkaartje in de gewenste taal stoppen.

 

Zeg het met pictogrammen

Als jullie liever geen te veel verschillende teksten in meerdere talen wenst, gebruik dan beeldentaal. Bij het kaartje Linde zit een programma met pictogrammen, tijdstip en plaats, op deze manier is het voor iedereen duidelijk.

 

The don’ts

Een soort meerkeuzeoptie op jullie uitnodiging zetten en dan doorkrassen waarvoor je gasten niet zijn uitgenodigd. Of bijvoorbeeld neerzetten: je bent uitgenodigd voor: 1. de ceremonie 2. de receptie 3. het feest, waar je dan het gewenste vakje aanvinkt voordat je de uitnodiging verzend. Een uitnodiging is een persoonlijk verzoek waar jullie iemand vragen jullie gast te willen zijn, niet het samenstellen van een fastfood-menu!

 

Kort maar krachtig

In eerste instantie is een kaart een mooie gelegenheid voor het aankondigen van jullie verloving. Het overbrengen van informatie betreffende de organisatie van deze unieke dag is het duidelijkst wanneer de informatie kort maar krachtig blijft. Vrezen jullie dat de gasten toch nog met vragen zitten, verwijs dan naar een emailadres (van de ceremoniemeester) waar ze terecht kunnen voor meer informatie.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!