Een buiten bruiloft?
8 survival tips tegen de hitte!

Het is augustus en je hebt een prachtige buiten bruiloft in Nederland georganiseerd. Dan heb je natuurlijk rekening gehouden met eventuele regen. Maar heb je ook aan een strategie voor deze nieuwe hittegolf gedacht? Het is in Nederland niet gebruikelijk dat het kwik meerdere dagen boven de 30 °C uitstijgt en het ziet er niet uit dat het binnenkort veel kouder zal worden. Om jullie gasten niet volledig te laten wegsmelten in deze hitte, hebben we hieronder een aantal tips voor jou en je gasten samengesteld.

 

1. Hydrateer

In plaats van alleen glazen bubbels uit te delen als jullie gasten arriveren op de receptie, raden wij aan om decoratieve kruiken met fruit doordrenkt ijswater bij de ingang van jullie buitenceremonie te zetten (zie ook punt 3 uit ons artikel “5 dingen die niet mogen ontbreken op een tuinbruiloft”). Creëer een hippe juice bar! Sommige vruchten, zoals watermeloen en mango, kunnen namelijk helpen bij het verlagen van de lichaamstemperatuur. Zo houden jullie gasten het hoofd koel als jullie het jawoord geven.

 

(Foto van Yuppiechef met bijbehorend cocktailrecept)

 

2. Houd de billen koel

Wil je absoluut van die prachtige metalen of houten stoelen gebruiken voor je ceremonie? Kleed ze dan mooi af met stoffen kussens zodat jullie gasten hun benen en billen niet verbranden wanneer ze gaan zitten.

 

(Foto van Sincereli Photography via Modwedding)

 

3. Blijf weg van liquid make-up

Een onmisbare tip die we snel over het hoofd zien: blijf weg van vloeibaar make-up. Ga voor make-up met een poederbasis en je voorkomt dat je regelmatig naar het toilet moet om foundation en lippenstift bij te werken die van je gezicht druipt. Of nog beter: huur een professional in die je opmaakt met airbrushmake-up, want dit is namelijk zweet-, water- en zelfs traanbestendig.

 

4. Geef je gasten zonnebrillen

De meeste tassen van je gasten zijn waarschijnlijk te klein voor een zonnebril en niemand wil later zichzelf op de foto’s zien met dicht geknepen ogen. Personaliseer een zonnebril met jullie bruiloftslogo of initialen aan de zijkant en deel ze uit aan jullie gasten voor de ceremonie of receptie (en succes gegarandeerd voor later op de dansvloer). Als je niet van zonnebrillen houdt, is het uitdelen van chique parasols ook een geweldig idee.

 

5. Geef je gasten een programmawaaier mee

Houd jullie gasten koel op een originele manier! Programmawaaiers kunnen bij de ingang van de kerk of stadhuis worden uitgedeeld of in een grote mand worden geplaatst zodat iedereen er een kan pakken. De waaier bepaalt de toon van de ceremonie en informeert jullie gasten over het verloop van jullie mooiste dag: tijd van het stadhuis, de kerk, de fotoshoot, locatie van de receptie… De waaiers geven net dat extra aan de decoratie van jullie bruiloft. Bovendien zijn ze dus uiterst handig als het erg warm is!

 

(Foto van Cotton Bird model “Isauro”)

 

6. Geef een bruiloftsfeest survival kit

Maak een pakket voor je bruidsfeest gevuld met anti-zweet items zoals zakdoekjes, zonnebrandcrème, een reisformaat deodorant en natte doekjes. De bruidegom kan er ook een maken voor de jongens. Omdat jullie gasten deze kit niet de hele dag met zich mee kunnen dragen, kun je de kits voor de ceremonie geven of uitstallen in de toiletten van de receptielocatie.

 

7. Ga voor een opgestoken kapsel

Je haar vastmaken is “girl’s best friend” in deze warme tijden. Voor buitenmomenten, of het nu voor de ceremonie of de cocktail is, houd elastiekjes in de buurt voor de gasten die alsnog met een losse hairdo zijn gekomen. En ga zelf voor een prachtig kapsel met bloemen!

 

(Foto van Tijen & Ross via Rock My Wedding)

 

8. Maak een DIY water sprays

Ga niet voor gigantische watersproeiers die ervoor zorgen dat je trouwlocatie eruit ziet als een waterpark. Maak daarentegen zelf een “do it yourself” mini water spray die je onder elke stoel kunt plaatsen tijdens de receptie. Ontvang mini waterflessen en printlabels voor elke fles zodat gasten weten wanneer en hoe ze deze moeten gebruiken. Een leuk voorbeeldje vind je hier!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!