DIY: Maak je eigen babymobiel
met Nestling Collective

De babymobiel is een klassieker: een hebbedingetje voor baby’s, peuters, kleuters én ouders. De babymobiel kan worden vastgemaakt aan een babybedje, Maxi-Cosi, een wiegje of een box. De mobiel is onmisbaar in een babykamer: als finishing touch voor de kamerdecoratie en als symbool voor alles wat maar met baby’s te maken heeft! Zo’n mobiel heeft ook nog eens veel voordelen. Zo houdt het de aandacht vast van je baby waardoor hij/zij makkelijker in slaap valt.

Een doe-het-zelf-mobieltje kan een prachtig geschenk of een geweldig project voor aanstaande ouders zijn.

 

Babymobiel: veiligheid

Zorg er altijd voor dat de mobiel goed is beveiligd om ongelukken te voorkomen. Houd er bovendien rekening mee dat sommige van deze mobiele apparaten niet direct boven de wieg of in de onmiddellijke nabijheid van de baby moeten worden getoond om veiligheidsredenen.

 

Babymobiel @Nestling Collective

@Nestling Collective

Babymobiel de DIY

Je hebt niet veel vaardigheden of ervaring met doe-het-zelf-projecten (DIY) nodig als je een babymobiel wilt maken. Sommige ontwerpen zijn perfect voor beginners. Deze vragen bijvoorbeeld maar een paar eenvoudige benodigdheden zoals katoen, touw, lijm, kleine ballonnen en een borduurring. Blaas de ballonnen op en wikkel een touwtje over de ballon heen en lijm het uiteinde vast. Combineer vervolgens schoollijm met water en breng het mengsel aan op de ballon. Laat het drogen, verwijder de ballonnen en hang de ballen aan de borduurring. Deze ring kun je een leuk kleurtje geven door er garen omheen te wikkelen.

 

Nestling Collective

En dan is er Nestling Collective. Een prachtige, handige website met de leukste DIY ideeën voor de baby en de babykamer. Onze favoriet is de babymobiel met veertjes: simpel om te maken en elegant voor een prachtig resultaat. De benodigdheden:

  • 24 veren
  • Kralen – 2 per veer, en enkele aan de bovenzijde (78 totaal)
  • Metalen ring – de afgebeelde heeft een diameter van ongeveer 30 cm
  • Materiaalkeuze om de metalen ring in te wikkelen – zacht, plat geweven bamboekoord.
  • Rol draad – in deze DIY: hennepstreng.
  • Craft lijm
  • Scherpe schaar
  • Een meetlint

Lees per stap hoe je de mobiel in elkaar zet op de website van Nestling Collective.

Babymobiel @Nestling Collective
@Nestling Collective

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!