Last minute tips voor een geslaagde pakjesavond

Het is alweer 5 december en dat betekent… Pakjesavond! Maar dat hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen. Vier je het met familie en vrienden? Cadeautjes of surprises? Goed voorbereid? We hebben hier nog een aantal last minute tips voor een gezellig avondje Sinterklaas.

 

Last minute surprises

  • Inpak mania: “Doe het cadeautje in een interessante doos, pak hem in en schrijf de naam van de gegadigde op het pakje. Pak dit geheel vervolgens weer in en schrijf nu de naam van iemand anders op het pakje.Herhaal deze procedure een flink aantal keren. Je voelt het al aankomen; iedereen pakt straks verwachtingsvol zijn/haar pakje uit om vervolgens tot de ontdekking te komen dat hij het weer moet afstaan aan iemand anders. Hilariteit en leedvermaak gegarandeerd.”
  • Gelatine pudding: “Een beetje cliché maar wel altijd leuk zijn de vieze surprises. Pak het cadeautje goed in met een aantal plasticzakjes zodat er geen water meer doorheen kan. Doe nu het cadeautje in een grote kom met (felgekleurde) gelatine en laat de boel in de koelkast hard worden. Je kunt bijvoorbeeld ook zo’n zandkasteelemmertje als vorm gebruiken en hierin frituurvet om je cadeautje heen laten stollen. Het bemachtigen van het cadeautje zorgt altijd weer voor een hoop lol.”
  • T-shirt Flash: “Koop een aantal super goedkope witte T-shirts en een pakketje ‘Textielprinterafdruk- opstrijkpapier’. Zoek de allervetste foto van degene waarvoor je de surprise maakt. Druk je T-shirtontwerp een aantal keren af en strijk het op de shirts. Zorg nu dat op ‘pakjesavond’ iedereen zo’n shirt onder zijn/haar trui aanheeft. Nu nog een goed flashmoment en jij hebt de surprise van de avond.”
  • Persoonlijk Boek: “Pak een doos op boekformaat, snijdt deze open en doe je cadeautje hierin. Beplak de doos vervolgens met een groot vel (de kaft) zodat het een echt boek lijkt. Op de achterkant kan je nu een mooi verhaal kwijt over je slachtoffer, knip wat koppen en citaten uit de krant en knip en plak wat hilarische teksten aan elkaar, het ziet er al snel ‘echt’ uit. Maak op de voorkant een mooie ‘Titel'”.
  • Cryptospeurtocht: “Verstop het cadeautje ergens in huis en geef in een gedicht aan hoe je het met behulp van cryptische aanwijzingen uiteindelijk kunt vinden. Een verstopt melkpak betekent bijvoorbeeld dat je naar de koelkast moet, waar dan weer een tak in ligt wat betekent dat je naar de boom buiten moet. In de boom hang je dan bijvoorbeeld weer het dartpijltje dat bij het dartboard op zolder hoort.”

 

Last minute decoratie & inpakken

 

 

Last minute recepten

Nog tijd om zelf nog wat te maken? Dan hebben we hier wat lekkere recepten voor een gezellig avondmaal en lekkere snacks!

  • Sinterklaaschocolade: Het enige wat je hiervoor nodig hebt is 400 gram pure chocolade in stukjes en een handje snoepgoed. Simpel, snel, lekker en origineel!
  • Pizzamijters: Waarom alleen maar snoepgoed voor het heerlijke avondje? Een pizzamijtertje gaat er ook erg goed in!
  • Sinterklaasbroodjes: Een beetje gezond tussen al dat zoet is ook niet verkeerd.
  • Sinterklaaslunch: Geef je kleintje (of je partner) deze makkelijk te maken lunch mee!
  • Kleine Sint en Piet tapa’s: Dit kunnen de kids ook zelf maken. Simpel en een leuke knutselactiviteit!

Fijn Sinterklaasfeest!

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!