Geboorteaankondiging via Social Media:
Hoe ga je hier mee om?

Een geboorteaankondiging op Social Media als Facebook, Twitter of Instagram helpt je tijd te besparen en het nieuws van de geboorte van je kleintje snel te delen. Het geeft je wat tijd om op je gemak de echte geboortekaartjes te verzenden (Lees ook: Geboortekaartjes kiezen en bestellen: Praktische tips & tricks). Maar er zitten ook nadelen aan het delen van persoonlijke informatie op Social Media.

 

Voordelen

Zoals hierboven al aangegeven, bespaart Social Media je een hoop tijd. Je kunt in één keer al je vrienden en familie bereiken.

Een ander voordeel van het online delen is dat met name Facebook een super platform is voor steun. Ongeveer 45% van de moeders uit een Pew Research Center onderzoek geeft aan fijne opvoedadvies en steun te hebben gekregen via Social Media.

 

Nadelen

Meer mensen dan dat je denkt, zien je bericht. We hebben gemiddeld 150 Facebook-vrienden maar we beschouwen maar maximum een derde als vriend. Misschien wil je niet dat al deze mensen je berichtje zien.

Een ander nadeel is dat een berichtje op Social Media voor altijd online is. Je kinderen kunnen er later negatief op reageren. Overweeg de effecten die je berichten kunnen hebben op je kinderen in de toekomst. Zal jouw zoon of dochter die foto van hem/haar als baby online waarderen als hij/zij op de middelbare school zit?

Een laatste nadeel is dat het posten op Social Media ook reacties van anderen met zich mee brengt, postief maar ook negatief. De vraag is dus of je hier zin in hebt zo net na de bevalling!

 

Een aantal tips

Het is tegenwoordig bijna onmogelijk om te ontsnappen aan Social Media. Gelukkig zijn de nadelen die hierboven beschreven staan, makkelijk op te lossen. Hieronder dus een aantal tips!

  • Maak wat later een foto van je kleintje, als hij/zij helemaal schoon en aangekleed is. Of als je er echt snel bij wilt zijn kun je ervoor kiezen om een berichtje te plaatsen zonder foto. Je kunt dan later nog een mooie gezinsfoto maken en delen.
  • Deel vergelijkbare details die je op je geboortekaartje gaat zetten, zoals de naam, geboortedatum en geslacht. Houd het lekker kort en krachtig.
  • Als je de eerste en enige persoon wilt zijn die het nieuws online deelt, herinner je familie en vrienden eraan om geen foto’s of statusupdates van/over de baby te posten totdat je dit zelf hebt gedaan. Geef aan wat jij als ouder wilt.
  • En de belangrijkste tip: overweeg serieus om je bericht (en je Social Media media-accounts in het algemeen) privé te maken zodat alleen vrienden en familieleden de aankondiging kunnen zien en openen.

Je kunt een officiële pagina voor je familie en vrienden op Facebook maken, zodat je ze allemaal tegelijk op de hoogte kunt brengen. Een andere manier is het versturen van een privébericht via WhatsApp en Messenger. Of maak een Google+ kring om baby-updates te posten en organiseer vervolgens een Skype-meeting met familie en vrienden om de baby te laten zien.

 

Wat vind jij?

Ben jij een voorstander van een online geboorteaankondiging? Zo ja en heb je hier ervaring mee, deel met ons jullie tips & tricks!

 

Foto: Dit leuke pakje is verkrijgbaar bij Studio Blooming

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!