Geboortekaartjes kiezen en bestellen:
Praktische tips & tricks

Wanneer moet je jullie geboortekaartjes verzenden? En naar wie stuur je de kaartjes? We denken de antwoorden te hebben op deze vragen (en meer). We hebben daarom hieronder een handig stappenplan samengesteld om je te helpen bij het kiezen van je geboortekaartjes.

 

Stap 1 . Kiezen van je geboortekaartjes

Op Cotton Bird kun je vele verschillende collecties geboortekaartjes vinden. Je kunt kiezen uit kaarten mét foto’s of zonder. Met een gouden of glansafwerking. Traditioneel of juist heel hip en trendy!

Bereid je voor op een beetje hoofdpijn als je door de duizenden schattige kaarten scrolt. Kies iets wat jullie vooral mooi vinden en luister niet te veel naar anderen! Trends komen en gaan maar jouw herinnering aan het mooiste moment uit je leven blijft natuurlijk altijd bij je. Het is dus belangrijk dat je iets kiest wat bij jullie past. Als je echt iets heel origineels zoekt dan kun je ook kiezen om een kaartje op maat te laten maken.

Geboortekaartje Mia

Geboortekaartje “Mia”

 

Stap 2. Tekst op je geboortekaartjes

Stel bij het voorbereiden van jullie geboortekaartjes je de volgende vragen: wanneer zal de baby worden geboren? Wat is het geslacht van de baby? Hoeveel weegt de baby? Welke naam zal hij/zij krijgen?

Sommige vragen kun je al beantwoorden. Bereid al ruim voor de uitgerekende datum het kaartje voor. Bepaal of je een foto (of meerdere foto’s) op het kaartje wilt en bedenk wat je wilt dat het zegt. Een geboortekaartje heeft meestal een inleiding met de naam van de baby (de intro kan zo rechttoe rechtaan of zo sentimenteel zijn als je zelf wilt), de geboortedetails (geboortedatum van de baby, gewicht en lengte, plus tijd en eventueel de plaats van de geboorte) en de namen van de ouders, gevolgd door de namen van de broers en zussen van de baby. Je kunt natuurlijk ook de harige broertjes en zusjes toevoegen als jullie huisdieren hebben.
Omdat pasgeborenen er vaak hetzelfde uitzien en namen dubbelzinnig kunnen zijn, zorg ervoor dat je als je kindje geboren is, je duidelijk vermeldt of het jongen of een meisje is. Als je voor een genderneutrale kleur kiest voor je geboortekaartje, geeft dan duidelijk aan of je baby een jongen of een meisje is.

 

Stap 3. Enveloppen vooraf & adressenlijst

Je wilt de komst van jullie kindje in alle rust voorbereiden? Kies dan voor de optie ‘Enveloppen vooraf ontvangen’ zodat je genoeg tijd hebt om de adressen te schrijven en je alleen nog maar de kaartjes in de enveloppen hoeft te doen. Update ook op tijd je adressenbestand. Tip: print ze alvast thuis uit op handige etiketstickers.

Dit scheelt een hoop tijd en je hebt natuurlijk geen zin om veel te schrijven als je net bevallen bent. Het is jouw tijd om even goed uit te rusten!

 

Geboortekaartje “Hello”

 

Stap 4. Bestellen en verzenden van je geboortekaartjes

De exacte timing voor het verzenden van de geboortekaartjes hangt af van jullie planning. Je hebt zojuist een nieuwe baby thuis verwelkomd, je vrienden en familie zullen begrijpen dat je het te druk hebt om de kaarten meteen te sturen. Als je in je kraamtijd liever wat meer rust wilt, verstuur de geboortekaartjes dan niet op een van de eerste dagen, maar bijvoorbeeld na een week. Een andere goede oplossing is het meesturen (of later sturen) van een kleine uitnodiging. Zo heb je de tijd om uit te rusten en een beetje een ritme te vinden. Bovendien heb je de volledige controle op wie wanneer langskomt.

Maar het allerbelangrijkst: dit is een gelukkige gelegenheid! Je moet je niet laten opjagen of je verplicht voelen om de geboortekaartjes binnen een bepaalde termijn te verzenden. Je baby komt in haar/zijn eigen tijdlijn, dus voel je vrij om ook de kaarten in je eigen tijdlijn te versturen.

Nog een kleine tip: bestel altijd wat extra kaarten. Voorkom dat je iemand vergeet en zorg dat je zelf een exemplaar achter de hand houdt: een geboortekaartje is natuurlijk een fysieke herinnering.

 

Geboortekaartje “Bienvenue”

 

Stap 5. Naar wie stuur je de kaarten?

Dit is geheel aan jou, maar overweeg iedereen – familie, vrienden en mensen in je directe omgeving, die je graag op de hoogte wilt brengen van het mooie nieuws. Je hoeft niet door je hele kerstkaartenlijst te gaan, maar houd je vast aan de mensen met wie je je verbonden voelt en die zich misschien gekwetst voelen als ze er geen ontvangen. Er is geen regel dat je iemand een bericht zou moeten of niet zou moeten sturen.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!