Wat voor mama ben jij?
Claudia is aan het woord!

Een keer per maand laten we een mama over haar ervaringen als moeder spreken. Vandaag is Claudia van de hele mooie, hippe lifestyle & mamablog Oh Yeah Baby aan het woord:

 

Ik schrijf met de wallen tot onder mijn oksels over de krankzinnige en chaotische wereld van jonge ouders en mijn oneindige zoektocht naar de origineelste en stoerste items voor babys en kids.

– Claudia

 

1. Hoe oud was je toen je je kindje(s) kreeg?

Otis kreeg ik vlak voor mijn 32ste verjaardag (ik was uitgerekend op mijn verjaardag, maar Otis is ingeleid) en de tweede komt op mijn 36ste.

 

2. Hoeveel kindjes heb je?

Otis van vier en de tweede verwachten wij in september van dit jaar.

 

3. Wil je nog meer kindjes?

Eerst maar eens even afwachten hoe het zal zijn met twee kindjes. Als alles goed gaat, dan sluit ik een derde zeker niet uit. Alleen zal er misschien minder tijd zitten tussen nummer twee en drie, ik zou dan niet weer vier jaar wachten.

 

4. Dacht je altijd al dat je kinderen zou krijgen?

Dat was wel mijn wens en als ik puur naar mezelf kijk dan had ik al eerder kindjes gewild, maar soms loopt je leven net even anders. Ik droomde altijd van een groot gezin en gelukkig kan dat nog steeds. Let’s see of het ons gegund is.

 

5. In welke maand, in welk jaar is/zijn je kindje(s) geboren?

Otis is van februari 2014 en de tweede komt in september 2018. Achteraf vind ik het fijn dat er vier jaar tussen zit, want Otis maakt het nu echt bewust mee en kan niet wachten om grote broer te worden. Otis zijn vader en ik zijn vier maanden na zijn geboorte uit elkaar gegaan en ik kwam toen terug uit het buitenland waar wij toen woonden. Het was best zwaar als alleenstaande moeder en met Otis liep niet alles op rolletjes, dus het is goed zo dat we echt goed de tijd voor elkaar hebben genomen. Nu heb ik een nieuwe partner die ook super is in de omgang met Otis, dus ik kijk echt uit naar een ‘normale’ gezinssituatie. Dat is deze keer voor mij weer nieuw.

 

 

6. Hoe voelde je je toen je wist dat je zwanger was?

De eerste keer: super trots, blij en ongeduldig om de hele zwangerschap te beleven en toe te leven naar de baby. De tweede keer merk ik dat de zwangerschap een stuk sneller gaat en ik geniet er enorm van. Ik voel mij ook goed, dus dat is erg luxe. Het is zo bijzonder om nog een keer mee te mogen maken en ik ben er erg dankbaar voor.

 

7. Wie vertelde je het mooie nieuws eerst?

Beide keren mijn ouders. Die zijn ook zo ontzettend blij en kunnen (weer) niet wachten tot de baby er is.

 

8. Hoeveel kilootjes kwamen erbij tijdens je zwangerschap?

De eerste keer ging ik van 65 kilo naar 80 op het einde. Deze keer heb ik eigenlijk geen idee, er is geen weegschaal in huis en bij de verloskundige wordt dit ook niet gecontroleerd. Ondanks dat ik een vrij bescheiden buikje heb, denk ik wel dat ik iets meer zal groeien dan bij Otis.

 

9. Naar wat hunkerde je toen je zwanger was?

De eerste keer verslond ik vanille milkshakes! Ik woonde in Dubai, dus met die temperaturen was dat heerlijk! Deze keer heb ik niet echt iets speciaals wat ik veel eet. Gewoon veel van alles 😉

 

10. Wilde je het geslacht weten? Waarom wel, waarom niet?

De eerste keer wilde Otis vader graag weten wat het geslacht was. Daar ben ik toen in meegegaan, maar alleen op de voorwaarde dat we dit voor onszelf zouden houden. Niemand wist dat wij wisten dat het een jongetje was. Deze keer willen we het niet weten en ik moet zeggen dat ik het ontzettend leuk vind om straks verrast te worden. Wat het ook is, met beide ben ik super blij!

 

11. Heb je tijdens je zwangerschap complicaties gehad?

Tijdens de eerste liep de omvang van Otis buikje iets achter in groei. Daarom ben ik een week eerder dan de uitgerekende datum ingeleid. In Dubai had je iedere maand een grote controle en in het einde van de zwangerschap werd dit nog frequenter gemonitord. In Nederland was het dus niet e