Vitaminenbommetje met rozenbottel!

Vervelende loopneus, kriebelende keel en snel moe: de wintermaand eist zo zijn tol! Tijd voor een vitaminenbommetje met een heerlijk glaasje rozenbottel thee. En daar kreeg ik nu net zin in bij het bekijken van onze collectie kerstkaarten (botanisch gezien zit ik er natuurlijk helemaal naast, want deze kaarten werden opgevrolijkt met de kerstster ofwel Euphorbia pulcherrim).

 

cottonbird kerstkaarten kerststercottonbird kerstkaarten kerststercottonbird kerstkaarten kerstster

Maar goed, terug naar mijn kopje rozenbottel.

 

Grate-***

Zoals jullie weten verblijft cottonbird in Zuid-Frankrijk. De rozenbottel wordt hier in de volksmond ‘gratte cul’ genoemd, wat ‘kontkrabber’ betekent. Niet echt “glamour”, I know. Deze bijnaam ontstond echter door de vaststelling dat de kleine haartjes in de bes irritaties van de slokdarm kan veroorzaken tot het einde van de darm, je weet wel… Geen nood, deze bijwerking vindt niet plaats na het drinken van de thee, en heeft daarentegen héél véél goede eigenschappen.

 

Een kopje vol C

Zo bevat de vruchten van deze wilde roos 10 keer meer vitamine C dan een sinaasappel! Een absolute topper om de weerstand een boost te geven en de vervelende virusjes buiten spel te zetten. Deze rode bes bevat ook veel appel– en citroenzuur, wat de thee een frisse, zurige smaak geeft, eventueel te verzachten met een lekker lepeltje honing (en een stukje chocola voor de magnesium). Nu kunnen jullie de beentjes gaan strekken en deze bes zelf bij het dichtstbijzijnde bos te zoeken, plukken en drogen. Of je kunt natuurlijk een pakje kant-en-klaar gaan halen bij de meeste grootwarenhuizen! Hopelijk komen jullie met deze tip de winter “rode-neus-vrij” door en blijven jullie in topvorm tijdens de voorbereidingen van de aankomende feestdagen!

 

Kerstkrans rood rozenbottel feestenrozenbottelthee Kerst Gezondheid

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!