De kerstkrans, en waarom geen kerstvierkant?

Van fris dennengroen tot en met drijfhout, glitterrood of sober sneeuwwit, tijdens het einde jaar versieren kerstkransen onze deuren in allerlei verschillende geuren en kleuren! Maar heb je je ooit al afgevraagd waarom we een kerstkrans gebruiken, en geen vierkant of driehoek?

 

De geschiedenis

De krans, een cirkelvorm zonder begin –en eindpunt, symboliseert al sinds de oudheid het leven met zijn eeuwige cyclus van geboorte, groei en afscheid, maar ook de herhaling van de 4 seizoenen. Met het maken van een takkenkrans, begroette de Germanen zo het nieuwe (voor)jaar, en symboliseerde de krans het einde van de winter (21 december).

 

kerstkransKerstkrans groen kerstmis feestenkerstkrans kerstmis

Foto door Maison Allaert

 

Het gebruik van groen zoals den, laurier, eucalypthus of hulst, werd gelinkt aan het geloof dat dit de inwoners van het huis zou beschermen tegen ziekte en ongeluk. Zo symboliseert de kerstkrans dus het nieuwe leven, geluk en voorspoed!

 

Onze kerstcollectie

Zoals jullie misschien al wel hebben opgemerkt, hebben we onze eigen collectie kerstkaarten gelanceerd! Nu hebben we ons deels laten inspireren door de laatste kerstrends en daar horen de kerstkransen natuurlijk ook bij. Dus wil je je vrienden en familie ook geluk en voorspoed wensen en ben je net als wij geïnspireerd geraakt door kerstkransen? Neem dan een kijkje in onze kerstcollectie. Hieronder vind je alvast een voorproefje.

 

cottonbird kerstkaarten kerstkranscottonbird kerstkaarten kerstkranscottonbird kerstkaarten kerstkrans

 

We zijn erg benieuwd naar jullie kerstkrans. Waarvan is jullie kerstkrans gemaakt?

Vind de kerstkaarten direct in onze shop.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!