The Big Wedding Countdown
2-3 maanden vóór je bruiloft

Alle grote lijnen voor jullie bruiloft zijn nu duidelijk en georganiseerd. Het is tijd om de laatste puntjes op de spreekwoordelijke i te zetten! We zijn aangekomen bij stap 4: 2-3 maanden vóór de grote dag. Ben je nog niet zo ver in de planning of ga je pas volgend jaar trouwen? Lees dan eerst onze tips uit de voorgaande stappen voordat je verder leest.

Uitnodigingen

De uitnodigingen zijn uitgekozen, bewerkt, besteld en bezorgd! Tijd om ze naar jullie gasten te sturen. Trouw je in het buitenland? Zorg dan dat je de uitnodigingen zo vroeg mogelijk opstuurt als je nog geen save the date had verzonden.

Ben je nog zoekende naar een mooie trouwkaart? Neem dan snel een kijkje in onze nieuwste collecties.

Ceremonie

Meld je tot uiterlijk twee weken voor de bruiloft aan bij de gemeente waar de huwelijksvoltrekking plaatsvindt en stuur de benodigde stukken mee.

Spreek de ceremonie door tot in de puntjes met de ceremoniemeester en iedereen die actief betrokken is, zoals de bruidsfotograaf en/of videograaf, en bezoek eventueel nog de locaties. Ga je voor de kerk trouwen? Bespreek de details van de kerkelijke ceremonie goed door met de pastoor of dominee.

Bloemist

Het is tijd om een bezoekje te brengen aan de bloemist! Bestel het bruidsboeket, de corsages en andere bloemdecoraties voor de locatie, je bruidsmeisjes, jezelf of je toekomstige man! Cotton Bird is speciaal voor jouw bruiloft een samenwerking aangegaan met de Spaanse Rosa Cadaqués, gespecialiseerd in gedroogde bloemen. Helemaal hip op dit moment!

Neem hier een kijkje in onze collectie en op hun website.

Gastenlijst en gastenboek

Controleer wie er allemaal komen. Maak een laatste definitieve gastenlijst en neem contact op met iedereen die nog niets van zich heeft laten horen. Zo voorkom je verrassingen op de grote dag!

Bij een gastenlijst hoort natuurlijk ook een gastenboek! Schaf er een aan of knutsel er een helemaal zelf. Een gewoon boek te saai? Kies dan bijvoorbeeld voor invulkaarten. Een perfect alternatief voor een gastenboek! Laat jullie gasten dit kaartje invullen en houd zo een mooi souvenirtje over aan jullie bruiloft. Zet een leuk doosje, mandje of vaasje klaar waar de enveloppen in gedeponeerd kunnen worden! Deze kaartjes hebben eenvoudige en grappige vragen die jullie zelf online kunnen aanpassen.

Bedankjes

Je kunt je gasten natuurlijk niet met lege handen naar huis laten gaan! Regel bedankjes voor de gasten en speciale cadeautjes voor je wedding team. Geen inspiratie? Neem dan een kijkje bij onze collectie trouwbedankjes. Hier vind je geurige kaarsjes, snoepdoosjes, notitieboekjes en nog veel meer! Allemaal geheel in dezelfde stijl als je uitnodiging en tafeldecoratie.

Enne, misschien willen jullie elkaar ook iets moois geven aan het einde van de dag?

Beauty

Tijd voor jezelf en voorbereiden op de grote dag. Ja dat kan samen! Maak een afspraak met de kapper en visagiste; test bruidskapsels en make-up uit. En neem je bruidsmeisjes, maid of honors en vriendinnen mee. Sluit de dag af met een lekkere high tea en/of brunch: een zen-momentje voordat de drukke periode begint.

Tafelschikking

Dress your table! Houd je een diner of buffet? Ga dan voor een mooie tafelschikking met menukaarten, naamkaartjes en tafelplannen.

Geef op een elegante manier de plaats aan van jullie gasten. Plaats de tafelkaartjes en tafelnummers met de namen op de juiste tafels. Plaats ze in een mooi houdertje of leg het kaartje op het bord. Hang een tafelplan bij de ingang van de zaal om jullie gasten te helpen bij het vinden van hun tafel.

De voorbereidingen zitten er dan bijna op! Vergeet vooral niet te genieten 🙂

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!