Kwaliteitspapier en gedroogde bloemen: when cotton bird meets Rosa Cadaqués

cotton bird is in april een samenwerking begonnen met het bloemenwinkeltje Rosa Cadaqués. Het resultaat? Een nieuwe, trendy en elegante trouwcollectie voor een prachtige zomerse bruiloft…

De kracht van bloemen

Als jullie ons al een tijdje volgen dan hebben jullie wellicht al opgemerkt dat bloemen altijd al een grote rol spelen in de cotton bird trouwcollecties. Bloemen zijn natuurlijk symbolisch belangrijk voor een bruiloft en zijn prachtig op papier; als kleine terugkomende details of als groot decor. En dit jaar hadden we zin om meer te doen met deze belangrijke inspiratiebron en iets aan te bieden wat nog nergens te vinden is…

Het verhaal achter deze samenwerking

Het is tijdens een van de zomerse festivals aan de Catalaanse kust dat onze designer Fréderique Rosa Cadaqués ontdekt en op slag verliefd raakt op de verschillende gedroogde bloemstukken. Al heel snel dacht ze aan een eventuele samenwerking tussen de twee; beiden delen ze een voorliefde voor details en een passie voor bruiloften. De mogelijkheid bieden aan toekomstige bruidsparen om hun huwelijk aan te kondigen met de meest trendy en elegante uitnodigingen inclusief échte gedroogde bloemen… Daarvan konden we alleen maar dromen!

Het klikte meteen tussen de twee en na maanden samenwerken, kunnen wij eindelijk onze samenwerking laten zien (waar we natuurlijk super trots op zijn!): een authentieke en unieke trouwcollectie, waar op het witte papier echte gedroogde bloemen komen te liggen voor een zeldzaam zacht resultaat.

Rosa Cadaqués

Een stenen, pittoresk bloemenwinkeltje, genesteld in een van de mooiste geplaveide straten van Cadaqués op een aantal meter van de zee. Een adresje dat nog een beetje geheim is voor de grote wereld, maar al veel gefotografeerd is door de happy few die het winkeltje tijdens hun vakantie vlakbij de Costa Brava hebben mogen ontdekken. Zowel het stadje als het winkeltje zijn nog zeldzaam authentiek…

Aan het hoofd van deze magische plek: Megan et Florence. Twee jonge meiden, sinds de kindertijd vriendinnen, besloten twee jaar geleden hun banen op te zeggen (respectievelijk in geneeskunde en engineering) om hun gedroogde bloemenwinkel te beginnen. Omdat ze allebei een oogje hadden op de vredige en kleurrijke omgeving van Cadaqués, kwam hun “project” op een heel natuurlijke en instinctieve manier samen. In hun winkeltje, zodanig georganiseerd dat elke plant perfect op zijn plaats lijkt, bieden Megan en Florence prachtige gedroogde bloemstukken geïnspireerd door Cadaqués, de Spaanse cultuur en de omringende natuur…. En ze zijn lekker modern! Rosa Cadaqués verkoopt nu ook haar bloemstukken (boeketten, armbanden, bloemkronen, enz…) op haar gloednieuwe website: rosacadaques.com

Cotton Bird’s talented team of graphic artists inspired our idea to bring weddings and dried flowers together. What’s behind the magic? Quality stationary with an elegant, sober design is paired with a line of flowers selected for their subtle originality. Our flowers embellish announcements, wedding mass booklets, menus, sugared almond boxes traditionally found at French celebrations and more. But that’s not all. They also find their place as table centre pieces, in our soliflores, on bridegrooms’ attire and on the beautiful heads of our brides of honour or bridesmaids. Most importantly, we’ve created a whole line of bridal bouquets, from deep red to ivory white. We hope you’ll find just the right one for you.

Megan & Florence

Welke producten kun je in deze collectie terug vinden?

De cotton bird x Rosa Cadaqués collectie bestaat uit 7 stijlen, waarvan de namen geïnspireerd zijn door belangrijke vrouwen uit de Spaanse en Zuid-Amerikaanse cultuur (Gala Dalí, Frida Kahlo …). Elke stijl en elk model bevatten verschillende aanpasbare elementen waarop je gemakkelijk gedroogde bloemen kunt plaatsen.

De acht verschillende producten die ons designteam heeft gekozen en ontworpen voor een optimaal resultaat met de gedroogde bloemen zijn:

  • de trouwkaart / uitnodiging
  • de tafelkaartjes / naamkaartjes
  • het tafelplan
  • de menukaart
  • de labels
  • het kerk- of ceremonieboekje
  • het etiketje voor de vuurwerksterretjes
  • het kleine snoepdoosje

Natuurlijk ben je helemaal vrij om je verbeelding de vrije loop te laten, om zelf met wat ideetjes te spelen en de bloemen zo te plaatsen in de kaarten zoals jij dat voor ogen hebt! We zijn nu al erg benieuwd naar de creaties die we tegen zullen komen op social media (dus deel, deel, deel je foto’s met ons!).

En eenmaal je wedding stationary versierd en verzonden, kun je op de website van Rosa Cadaqués de mooiste bijbehorende accessoires uitkiezen!

Om jullie huisstijl te completeren hebben we 7 verschillende bloembossen voor jullie uitgekozen. Elke bos heeft een andere kleur, en elke bos is gekoppeld aan een van de 7 series uit de cotton bird x Rosa Cadaqués collectie. Deze fleurige details zullen een aangename verrassing voor de gasten zijn wanneer ze hun post openen en de mooi aangeklede uitnodiging ontdekken voor jullie bruiloft!
De bloemen, gedroogd en gestabiliseerd, blijven in perfecte staat in en op jullie drukwerk. De bloemen zijn door ons getest! Ze blijven uiteraard breekbaar, dus we raden vooral aan om er voorzichtig mee om te gaan bij het voorbereiden van je uitnodigingen of tafeldecoratie.

|

Neem nu snel een kijkje op onze website om de prachtige kaarten en bloemen te ontdekken die door de samenwerking tussen cotton bird en Rosa Cadaqués zijn ontstaan!

|

Ontdek onze nieuwe collectie

cotton bird x Rosa Cadaqués

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!