The Big Wedding Countdown
8-6 maanden vóór je bruiloft

Jullie hebben een datum geprikt, de gasten zijn op de hoogte van dé dag en jullie kennen de grote lijnen van wat jullie willen tijdens de bruiloft… Tijd dus voor stap 2: 8-6 maanden vóór de grote dag. Ben je net ten huwelijk gevraagd? Lees dan eerst onze tips uit stap 1 voordat je verder leest.

Trouwjurk shoppen!

We beginnen met het leukste: het is tijd om een trouwjurk uit te kiezen. Begin hier op tijd mee, want casual shoppen is er niet bij. Ook al denk je verliefd te zijn op de eerste jurk die je ziet, je zult waarschijnlijk toch nog even verder willen kijken (tenzij je een zware winkelallergie hebt). Hoop niet te veel dat je de jurk even snel op een zaterdag zult vinden – zet je in voor meerdere uitjes. Sommige bruiden denken dat ze direct moeten beginnen met de zoektocht omdat ze bang zijn om niet The One te kunnen vinden en anderen maken zich zorgen dat als ze een jurk te snel vinden, ze later een andere jurk vinden die ze leuker vinden. In de praktijk gebeurt dit zelden.

Het belangrijkste om te onthouden is dat, tenzij je bijzonder veel geluk hebt, het meestal drie tot vijf maanden duurt voordat je jurk geleverd wordt na het plaatsen van de bestelling. Kortom begin met oriënteren en passen zodra je een datum geprikt hebt.

Voor wat inspiratie, neem gerust even een kijkje op onze Pinterestpagina. We hebben een collectie trouwjurken 2019 van de leukste designers samengesteld. De foto’s hieronder zijn van de designer Bo & Luca, te vinden bij onze favoriete bridal boetiek Wild at Heart Bridal.

Documenten en andere juridische zaken

In de 6-8 maanden voor je bruiloft horen ook wat minder romantische zaken zoals het in ondertrouw gaan. Het is de eerste officiële stap naar het huwelijk dus ondanks het saaie papierwerk is het stiekem ook best wel spannend. De ondertrouw moet minimaal veertien dagen en maximaal een jaar voor de officiële huwelijksvoltrekking plaatsvinden in de woonplaats van de bruid of bruidegom. Je hebt hiervoor dus een aantal documenten nodig. Gelukkig kun je op de website van de Rijksoverheid een handige checklist van de documenten maken.

Je legt tijdens de ondertrouw een aantal belangrijke zaken vast waarover je vooraf al goed over nagedacht moet hebben, zoals wie je getuigen zullen zijn, welke naam je zult aannemen en welke ambtenaar jullie huwelijk mag voltrekken. Het kiezen van je ambtenaar is daarentegen niet altijd mogelijk. Dit verschilt per gemeente.

Draaiboek

Koop een notitieboek en plan je dag in grote lijnen uit samen met de ceremoniemeester en/of weddingplanner als je die hebt. Hoe laat begint de ceremonie en het diner? Wanneer willen jullie de foto’s laten maken? En waar wordt de taart gesneden?

Transport

Van klassieke auto’s tot tractoren en busjes, we hebben bij Cotton Bird alles wel voorbij zien komen! Er zijn letterlijk honderden manieren om in stijl bij het gemeentehuis aan te komen. Als je gaat voor een traditionele bruiloft, dan zijn klassieke of sportieve auto’s nog steeds favoriet bij de bruidsparen van tegenwoordig. Wees op tijd dus met het huren van het vervoersmiddel, maar bedenk ook goed wat je precies wilt en overweeg de tijd van het jaar. Kan een klassieke eend een besneeuwde landweg afleggen?

Denk ook, naast een mooi vervoersmiddel voor jezelf en je toekomstige man/vrouw, ook aan je gasten. Hebben jullie meerdere locaties? Bedank dan met welk vervoersmiddel jullie de gasten willen vervoeren.

Muziek

Zorg dat je al vrij snel weet wat voor een soort muzikant je wilt op je bruiloft; een dj, een live-band, etc. Heel belangrijk is ook dat je de band of dj ziet optreden voordat je ze boekt en dat ze akkoord gaan met de afspeellijst die je ze geeft. Bespreek met de band hoe je wilt dat ze zich kleden en hoeveel pauzes ze nodig hebben. Het huren van een dj is meestal minder duur dan een live-band, maar dit hoeft niet altijd.

Kies een fotograaf en videograaf

Boek een verlovingsshoot met je fotograaf. Veel koppels kiezen ervoor om een foto op te nemen in hun save the date kaarten. Goede fotografen zijn al snel volgeboekt, dus wees er snel bij! Een aantal favoriete fotografen van ons zijn:

Jessica JongmanMichelle WeverEsther van GeenenSanne PopijusMyrthe Fotografie. De prachtige foto hierboven is van Myrthe.

Jawel, de honeymoon!

Het lijkt misschien vroeg, maar net als je zomervakantie boeken, begin vroeg met het denken aan de honeymoon! Zo bespaar je wat centjes en kun je je alvast richten op de napret. Begin al lekker te bladeren in reisgidsen en bezoek websites. En niet al te onbelangrijk: vraag vrij bij je werkgever!

Onze nieuwe trouwcollectie

Orienteer alvast in de trouwkaarten. Het kan ook helpen bij het kiezen van een thema.

Onze trouwcollectie voor 2020 is inmiddels online.

Trouwkaart Rozy

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!