Inside Cotton Bird:
Tips voor een geslaagd vrijgezellen feestje

Tegenwoordig zijn er meer trendy en hippe manieren om een succesvol vrijgezellen feestje te vieren dan het ouderwets gek gekleed gaan door de stad. Wij van Cotton Bird willen je daarom wat toffe tips meegeven!

 

De getuigen

Als je bent gekozen als getuige voor de bruid, dan weet je dat je verschillende taken hebt. Naast je steun tijdens de bruiloft en de rol die je op de Big Day zult spelen, is je aanwezigheid en energie vereist bij een speciale gebeurtenis: het vrijgezellen feest (of bachelorette)! De supergetuigen hebben inderdaad de zware taak om een dag of weekend memorabel te maken voor de toekomstige bruid door activiteiten te organiseren die iedereen tevreden zullen stellen. Een nobele missie die heel complex kan zijn! Geen paniek: Cotton Bird geeft je enkele tips voor het organiseren van een perfect vrijgezellen feestje.

 

Stap 1. Opstellen van de lijst met deelnemers

Het vrijgezellen feestje wordt meestal 3 maanden vóór de bruiloft georganiseerd. Je kunt ervoor kiezen om alleen de vriendenkring bij de bruid uit te nodigen of om een groter feest te organiseren door ook collega’s en kennissen uit te nodigen. Vergeet niet dat een grote groep altijd moeilijker te leiden is dan een kleine groep (ook al hebben we hier bij Cotton Bird een voorkeur voor feesten van groter formaat).

 

Stap 2. Uitzoeken wat de bruid leuk vindt

Omdat zij natuurlijk dé ster van de dag is! Voor dit unieke evenement is er geen plaats voor toeval: vraag de toekomstige bruid duidelijk wat ze wil. Om nare verrassingen te voorkomen, kun je er beter voor zorgen dat de activiteiten die je gaat organiseren vooral haar een plezier zullen doen…

 

Cotton Bird - vrijgezellen feest

 

 

Stap 3. Het budget vaststellen

Zodra de wensen van de toekomstige bruid en die van alle deelnemers in overweging zijn genomen, kan de rekening snel oplopen! Pas op dat je activiteiten kiest die voor iedereen betaalbaar zijn. Aarzel niet om alle deelnemers naar hun maximale budget te vragen. Het gemiddelde budget van een vrijgezellen feest varieert tussen 100 en 300 euro, maar er zijn oplossingen beschikbaar om de rekening kleiner te maken. Een goed idee om conflict te vermijden: organiseer een online potje via een cadeaulijstwebsite.

 

Stap 4. Een lijst met activiteiten opmaken

Het aantal activiteiten zal afhangen van de duur van jullie bachelorette (een dag of een heel weekend). Aarzel niet om de mening van de andere deelnemers. Dit helpt om een groter en interessanter programma op te stellen waarmee iedereen tevreden zal zijn. Bovendien creëer je op deze manier al een band tussen alle deelnemers. Wij hebben de volgende ideeën voor jullie:

  • een fotoshoot, georganiseerd door een professionele fotograaf (voor een mooie herinnering aan de dag)
  • een lekkere maaltijd
  • een creatieve workshop (DIY bloemenkransen, kookcurses of cocktail workshop)
  • een beauty of relax workshop (massage, manicure, yogales)
  • een spannende activiteit (parachute springen, karten, zeilen)
  • een leuk spel (quiz, zoektocht, levend mens erger je niet)

 

 

Stap 5. Kies een vrijgezellen thema

Nogmaals, ook hier is de mening van de bruid het belangrijkst. Een kleur, een film of een nummer, een kledingstuk, een bepaald universum, etc. Kies ook een look die bij de bruid past en waarin alle deelnemers zich op hun gemak voelen!

 

Stap 6. Zorg voor onvergetelijke foto’s

Zoals wij hebben gedaan tijdens onze fotoshoot. Bekijk hieronder de foto’s en laat je inspireren voor jou vrijgezellen feestje!

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!