Deense Hygge & Zweedse huwelijksinspiratie

Denemarken en Zweden worden vaak de gelukkigste landen ter wereld genoemd. Maar waarom? Nou, door hygge. Hygge (uitgesproken als huu-ge) heeft een betekenis dat per persoon verschillend wordt geïnterpreteerd. Het is zo’n woord waar geen goede vertaling voor bestaat. We kunnen het omschrijven als “plezier in comfort” en “genieten van het gevoel van warmte, liefde en intimiteit”. Het kan zo simpel zijn als tijd nemen om een boek te lezen, af te spreken met vrienden voor koffie, of gezellig onder een deken te kruipen en naar een oude films te kijken. Kortom, maak van genieten een prioriteit!

 

Hygge bruiloft

Wij vinden het idee van een hygge huwelijk hemels klinken! Het is een dag vol prachtige en emotionele momenten, dus stop met stressen op de trouwdag en vier elk moment van deze speciale dag. We laten je hieronder zien hoe je de perfecte hygge-bruiloft organiseert, zodat je dag vol zal zijn van geluk en liefde.

 

Kies het goede seizoen

De lente en de zomer hebben hun eigen, natuurlijke hygge (denk aan barbecues, tuinfeesten, etc.). De herfst en winter zijn daarentegen de perfecte seizoenen voor het creëren van een warm en gezellig gevoel voor je bruiloft. Lage temperaturen of stromende regen verhogen alleen maar dat hygge-gevoel!

 

Kies de perfecte locatie

Er is geen perfecte locatie, hoewel we persoonlijk denken dat een boerenschuur of een klassiek landhuis perfect geschikt zijn voor deze bruiloftsstijl. Ter info, open haarden en hyggekrog (dat is een knus hoekje samen) worden inderdaad als zeer hygge beschouwd!

 

Ga voor sfeervolle verlichting

Flikkerende vlammen van kaarsen (of een open haard) creëren een heerlijk ontspannende en gezellige omgeving en zien er geweldig uit als tafeldecoratie. Kerstverlichting, lampen en lantaren werken ook allemaal erg goed aan het hygge gevoel.

 

Eén met de natuur

Word één met de natuur. Denk bijvoorbeeld aan houten decoraties en mooie witte, kleine bloemetjes. Zo zijn houten kandelaars en zacht gekleurde bloemstukken uiterst geschikt voor een prachtige bruiloft!

 

Going vintage

Er is iets ongelooflijk geruststellend aan vintage, dus het is volkomen logisch om een vintage thema te kiezen voor een hygge-bruiloft. Of het nu in je outfit of je decoraties terugkomt, het is de perfecte toevoeging.

 

Dress code

Dress code? Weg met de dress code! Houd het simpel en ontspannen met een casual stijl voor je grote dag. Dat geldt ook voor je gasten!

 

It’s all about the details

Misschien wel het belangrijkste onderdeel van een hygge-huwelijk. Maak tijd en geniet van die kleine dingen die jullie dag nog specialer zullen maken. Geniet van een kopje thee met je mama en papa voordat je het jawoord geeft, breng tijd door met je beste vrienden of knijp er tussen uit voor een intieme trouwshoot. Kortom, doe wat je gelukkig maakt en vier elk moment!

 

Fotoshoot

Mix Scandinavisch casual, Deense hygge en in dit geval: Zweeds relaxed en je krijgt deze prachtige fotoshoot van de geweldige Duitse fotografe Julia Bartelt.  Alle essentiële onderdelen van de hygge zijn overgenomen in deze fotoshoot. Hieronder is de volledige fotoshoot georganiseerd door de blogger Frieda Theres, te vinden. Er is gekozen voor een prachtig contrast tussen de lichte kleuren en stoffen van de zwierige jurken en de donkere Gardenia kaarten met witte bloemen. De tafelnummers zijn daarbij eenvoudig omgezet in kleinere menukaarten om het arrangement met de naamkaarten, het servet en de menukaarten een nieuw uiterlijk te geven.

Bekijk de foto’s en laat het hygge gevoel je overvallen!

 

 

Foto’s : Julia Bartelt | Concept: Frieda Therés | Wedding planner: Lena Herrgesell | Drukwerk: Cottonbird | Decor, borden, bestek: DEPOT | Haar & make-up: Alla Lemax | Trouwjurk: Ritual Unions | Witte kleding: CITALEA | Bloemen: On Cloud Bloom | Ballons: Frieda Therés x Benbino | Bruidsieraden: Saskia Diezen

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!