Trouwen in 2019
De laatste trouwkaarten trends

Ga je in 2019 trouwen en weet je niet zo goed waar je moet beginnen met de trouwkaarten? Laten wij daar nu net experts in zijn! In dit artikel vertellen we jullie alles over de laatste trends.

In december hebben wij bij Cotton Bird onze nieuwe trouwcollectie voor 2019 onthuld. En omdat we weten dat velen van jullie deze speciale dag deze winter voorbereiden, willen we jullie een korte samenvatting geven van alle thema’s die we terug zullen zien in de trouwkaarten, maar ook in de bruiloft zelf.

 

Nude pink

Roze is altijd al een populaire bruiloftskleur geweest. Maar vergeet het felle snoepjesroze uit de jaren ’80: dit jaar zullen we vooral veel zachte, natuurlijke nude kleuren zien, met name de roze nude kleur, ook wel blush genoemd. De nude pink is daarentegen geen nieuwkomer, we zagen de kleur voorgaande jaren al veel, voornamelijk in het interieur design. Deze trend zet zich dit jaar rustig door in de trouwwereld. Als je roze als accentkleur wilt gebruiken dan is de nude pink zeker iets voor jou: delicaat, fijn en niet te opvallend. Het geeft je bruiloft een vrouwelijk en elegant tintje.

– Voorbeelden van kaarten in dit thema –

Ava | Discrete | Delicate | Magnolia

 

Terracotta

De naam terracotta is vooral synoniem aan donkere, warme kleuren, zonnige gebieden, rode klei en natuur. Een duidelijke kleur die symbolisch perfect past bij zomerbruiloften. Deze ultra trendy solaire tint tussen roze, rood en oranje geeft een unieke energie. We zien tegenwoordig veel natuurlijke tinten terugkomen in ons interieur en in trouwthema’s, de terracotta beantwoordt deze behoefte perfect. Bovendien is de kleur net wat authentieker dan de traditionele natuurlijke tinten. Normaal dat terracotta de trend in de wedding stationary voor het seizoen 2019 leidt.

– Voorbeelden van kaarten in dit thema –

Terracotta | Siena | Pablo (binnenkort) | Petra (binnenkort)

 

Minimalisme

Less is more? Ja. Maar niet zomaar alles natuurlijk! Als jullie ons al wat langer volgen dan hebben jullie inmiddels al wel gemerkt dat minimalisme dé trend van het aankomend trouwseizoen is. We hebben er een gehele collectie aan gewijd. Geen strikjes, franjes of glittertjes, we gaan terug naar de basics met korte zinnen, eenvoud, soberheid, rechte lijnen, monochrome effen kleuren… We zien mooie grote lettertypes terug in deze trend en qua kleur voornamelijk zwart-wit of witte kaarten met een fijne gouden of koperen afwerking. Een ogenschijnlijke eenvoud die in feite een ingenieus en bijna speels werk verbergt door het speels mixen van lettertypes / teksten en overlays van materialen / kleuren.

– Voorbeelden van kaarten in dit thema –

Less | Harmonie | Concerto | Alba

 

Vintage wandtapijten en donkere bloemendecoratie

Bij zomerbruiloften denken we gemakkelijk aan pastel en lichte kleuren, dit is ook wat we terug zien in 2019 met bovenstaande trends, maar er is ook een trend op komst die de andere kant opgaat met donkerdere bloemenpatronen. We vinden daarom wat meer imposante bloempatronen op de uitnodigingen en in de decoratie. Het is meer gedurfd en het is dus niet voor elk bruidspaar weggelegd. Persoonlijk hebben we een voorkeur voor deze trend. Het doet ons denken aan verre landen in verre tijden met vintage wandtapijten en chinoiserie.

– Voorbeelden van kaarten in dit thema –

Hyacinth | Julia | Amarande | Chinoiserie

 

Greenery

Nog alom aanwezig, de trend van plantjes, blaadjes, takjes en bloemen is er weer in aankomend trouwseizoen. De meest romantische onder ons die in 2019 gaan trouwen zullen waarschijnlijk voor mooie bloemmotieven gaan en zich laten inspireren door natuur. Het enige verschil met voorgaande jaren? De bloemige composities zijn nu discreter, eenvoudiger… De wilde groene kleuren van afgelopen jaren zijn dus niet meer aan de orde. Om je huwelijk aan te kondigen geven wij de voorkeur aan wat meer genuanceerde en donkere kleuren. Gewoon wat meer down to earth. Een van onze grote inspiraties voor dit seizoen 2019: boeketten van gedroogde bloemen en andere planten.

– Voorbeelden van kaarten in dit thema –

Fleur de Lin | Velvet | Philippine | Tamarin

 

Engels & Barok groen

Op zoek naar een sterke en zeer opvallende kleur voor een unieke bruidsdecoratie? Dan is deze klassieke tint iets voor jou! Groen wordt over het algemeen geassocieerd met natuur en beschouwd als een rustgevende en stimulerende kleur. We houden van het Engels groen: complex en diep dat ons doet denken aan het Victoriaanse tijdperk, de Art Nouveau, de marqueterie, oude tapijten, fluweel, de Gouden Eeuw van de Nederlandse schilderkunst en het comfort van de Engelse woonkamers met zachte, gestoffeerde stoelen. Op onze stationary komt deze kleur pas echt tot zijn recht met de gouden details ontworpen door onze eigen designers…

– Voorbeelden van kaarten in dit thema –

Amboise | Palermo | Prado


No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!